Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія готується нарощувати бойовий потенціал у Севастополі

Неділя, 29 липня 2012, 15:01

Росія розраховує укласти угоду з Україною про порядок модернізації Чорноморського флоту в Криму до кінця 2012 року.

Про це заявив під час святкування Дня ВМФ Росії у Севастополі командувач флотом контр-адмірал Олександр Федотєнков.

"Зараз ми продовжуємо переговори щодо конкретизації угоди, яка доповнює угоду 1997 року щодо поділу Чорноморського флоту. Формування цього документу вступило у завершальну фазу. Ми розраховуємо підписати угоду до кінця року. Вона надасть нам можливість заводити до Севастополя нові кораблі", - сказав командувач.

Як повідомляє ВВС Україна, адмірал Федотєнков також заявив, що російська сторона планує "нарощування бойового потенціалу як у Новоросійській базі, так й у Севастополі".

Російський воєначальник також підтвердив, що перший новозбудований корабель має прибути до Севастополя у 2014 році.

У свою чергу міністр оборони України Дмитро Саламатін утримався від конкретизації термінів укладання угоди, відповівши, що "переговори тривають, ми прагнемо підготувати угоду".

Раніше екс-депутат російської Держдуми Костянтин Затулін в інтерв’ю ВВС Україна заявив, що козирем Росії на переговорах з Україною щодо заміни старих кораблів ЧФ на нові є ціна на газ.

Переговори про модернізацію російських озброєнь у Криму тривають майже 10 років.

Український МЗС наполягає, що будь-яка заміна має проводитись з дозволу України, а також за принципом "тип на тип" і "клас на клас". Натомість російська сторона прагне збільшити потужності свого угруповання у регіоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування