Дружина Луценка знає, чим займатиметься в ВР, її рекомендувала Тимошенко

Понеділок, 30 липня 2012, 11:13

Дружину екс-глави МВС Ірину Луценко як кандидата в народні депутати від Об'єднаної опозиції рекомендувала колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це розповіла сама Луценко в коментарі Gazeta.ua.

"Вона рекомендувала моєму чоловікові (екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку) звернути на мене увагу як на кандидата, як на політичну одиницю, яка може допомогти у цій ситуації, внести якийсь посильний вклад у цю боротьбу на сьогоднішній день", - сказала вона.

За словами Луценко, опозиція могла звернути увагу на її активну участь у захисті свого чоловіка в суді.

"Я неодноразово говорила, що моя основна мета - це не дати замовчати ситуацію з моїм чоловіком та іншими політв'язнями. Мабуть, так склалася доля, мабуть, так склалася ситуація, мабуть, та діяльність, яка була проведена мною за півтора року, не пройшла просто так. Мабуть, вона була оцінена Об'єднаною опозицією", - зазначила Луценко

Вона уточнила, що її діяльність у Верховній Раді стосуватиметься прав людини.

"Є серйозні напрацювання саме в питаннях порушення прав людини в Україні, є достатній досвід роботи із Пенітенціарною службою та Європейським судом", - сказала вона.

"Якщо ми ставимо перед собою мету рухатися в бік Європи, то основне наше завдання має бути: держава для людей, а не люди для держави. Всі ті зміни, які будуть стосуватися відновлення прав людини, вирівнювання тієї ситуації, мабуть, і будуть основною моєю діяльністю, яку я планую проводити", - пояснила Луценко.

Вона також розповіла, що Юрій Луценко погодився підтримати як кандидата саме її, а не свого брата Сергія.

"Коли постала дилема: іде Сергій чи я - мабуть, мій чоловік за ці півтора року побачив мої дії ефективними і змінив думку на мою користь", - припустила Луценко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...