Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура: У справі Lb.ua нікого не обвинувачують, а Ландік лукавить

Понеділок, 30 липня 2012, 12:53

У кримінальній справі щодо інтернет-видання Lb.ua відсутні обвинувачувані.

Про це заявив заступник генпрокурора Віктор Занфіров на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу дотримання законодавства щодо свободи слова й захисту прав журналістів, повідомляють Українські новини.

"Кому пред'явлено обвинувачення?... Слідство про це не говорить. Є перевірка фактів порушення прав людини", - зазначив він.

За словами Занфірова, відповідно до законодавства, для того, щоб провести перевірку інформації, необхідно порушити кримінальну справу.

За його словами, на сьогодні перевірка триває.

Крім того, Занфіров спростував інформацію про те, що депутат відкликав свою заяву.

"Не зовсім громадянин (Ландік) відкликав. Він трохи лукавить... Спочатку відкликав, а потім наполіг на продовженні", - повідомив він.

У свою чергу присутня на засіданні представник міжнародної журналістської організації "Репортери без кордонів" в Україні Оксана Романюк зазначила, що заходи правоохоронців перевищують необхідні для захисту прав Ландіка дії.

За її словами, громадянин має право на таємне листування, якщо це не стосується суспільної діяльності, і у випадку з Ландіком таке право не було порушено.

Як відомо, 18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила справу за фактом розголошення в Lb.ua sms-листування Ландіка.

Головний редактор Lb.ua виїхала за кордон, заявляючи про переслідування.

5 липня повідомлялося, що Ландік просив припинити кримінальне переслідування видання LB.ua за його депутатським зверненням від листопада 2011 року.

Разом з тим 18 липня у прокуратурі Києва заявили, що Ландік все ще наполягає на розгляді своєї заяви та прийнятті прокуратурою процесуального рішення за фактом порушення таємниці його листування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування