Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проживання Шеви за кордоном не завадить йому балотуватися - КВУ

Понеділок, 30 липня 2012, 16:39

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко не бачить підстав для відмови в реєстрації кандидатом у депутати футболіста Андрія Шевченка в тому, що він до 2009 року більшу частину часу проживав за кордоном.

"Якщо він регулярно з'являвся в Україні, отже, був тут, і ніхто не буде рахувати по днях. Я не думаю, що ЦВК буде надто формально підходити до цього питання", - сказав Черненко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

На його думку, факт немешкання в Україні мав би місце в цьому випадку, якби Шевченко взагалі протягом 5-ти років не з'являвся в країні.

Голова КВУ вважає, що у випадку відмови Центрвиборчкому реєструвати Шевченка кандидатом у народні депутати це можна буде трактувати як обмеження виборчих прав.

Як повідомлялося, 28 липня Шевченко оголосив про своє рішення приєднатися до партії Наталі Королівської "Україна – Вперед!", він може стати кандидатом у народні депутати від цієї політичної сили.

Після вильоту збірної України з Євро-2012 на груповому етапі Шевченко заявив про свій ухід із національної команди.

У червні в нього закінчився контракт із київським "Динамо", у яке власник "Золотого м'яча"-2004 повернувся в серпні 2009 року після виступів у італійському "Мілані" й лондонському "Челсі".

Граючи за названі футбольні клуби, до 2009 року Шевченко більшу частину часу проживав за кордоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...