У КРИМУ ВИНЕСЕНИЙ ВИРОК ЗА РОЗПАЛЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ВОРОЖНЕЧІ

Вівторок, 31 липня 2012, 08:32

Глава організації "Координаційна рада російських організацій Севастополя й Тавриди" Володимир Тюнін засуджений до 2,5 років позбавлення волі за розпалення національної ворожнечі.

Таке рішення виніс Центральний райсуд Сімферополя з відстрочкою виконання вироку на один рік, повідомляє Комерсант-Україна.

Крім того, суд зобов'язав його оплатити 11 тис. грн судових витрат і заборонив займатися політичною діяльністю протягом трьох років. 

Кримінальна справа за розпалення міжнаціональної й релігійної ворожнечі щодо Тюніна була порушена в лютому цього року.

У липні 2010 року під час мітингу козачої громади "Соболь" він заявив, що в Криму "вільно почуваються екстремістські ісламські організації й така нелегальна структура, як кримсько-татарський меджліс, що називає себе етнічним виконавчим органом влади". 

Засуджений не вважає себе винним і має намір найближчим часом оскаржити вирок. "Процес повністю фальсифікований і зроблений за замовленням влади",- сказав Тюнін.

У свою чергу перший заступник глави меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров заявив, що знає Тюніна як "одного із украй невитриманих кримських політиканів". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News