Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидат у президенти США назвав Єрусалим столицею Ізраїлю

Вівторок, 31 липня 2012, 11:02

Кандидат у президенти США Мітт Ромні назвав Єрусалим столицею Ізраїлю.

Про це він заявив, виступаючи під стінами Старого міста - історичного центру Єрусалима, де розташовані святині християнства, іудаїзму й ісламу, передають РИА Новости.

Свій виступ Ромні почав з визнання, що радий бути в Єрусалимі - "столиці Ізраїлю".

"Ми визнаємо право Ізраїлю захищати себе, і буде правильно, якщо ми будемо підтримувати вас у цьому", - сказав Ромні.

Свою позицію в цьому питанні Ромні розвив в інтерв'ю американської телекомпанії CNN, що планується до показу в понеділок.

Він, зокрема, сказав, що збирається у випадку перемоги перенести посольство США з Тель-Авіва в Єрусалим, де поки діє тільки американське генеральне консульство.

"Країна вправі обирати власне столичне місто, і Єрусалим - столиця Ізраїлю", - приводяться витримки з інтерв'ю на інтернет-сайті телекомпанії.

Палестинська влада обурені заявами Ромні.

У Білому домі здивовані його заявою.

Статус Єрусалима прийнято вважати однією з ключових проблем палестино-ізраїльських урегулювань, рішення якої повинне бути знайдене за підсумками переговорів між сторонами конфлікту. Така й офіційна позиція США.

Значна частина міжнародного співтовариства відмовляється визнавати Єрусалим, де розміщені всі органи влади Ізраїлю, "єдиною й неділимою" столицею єврейської держави й відносить східну частину міста, зайняту ізраїльтянами за підсумками війни 1967 року й пізніше анексовану, до окупованих палестинських територій.

Палестинці хочуть бачити Східний Єрусалим, де живуть близько чверті мільйона арабів і майже 200 тисяч євреїв, столицею власної держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування