Білі стрічки опозиції Путіну нагадали помаранчеву революцію

Вівторок, 31 липня 2012, 17:09

Президент Росії Володимир Путін не проти активістів, що використовують білу стрічку як символіку, але вважає це політтехнологією "з-за бугра".

Про це Путін заявив на молодіжному форумі "Селігер-2012", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я не висловлювався проти людей, які ходять з цією символікою. Мені було прикро за тих людей, які використовують напрацьовані десь за бугром технології. Ось про що я говорив", - сказав він.

Так Путін відповів на запитання учасника форуму з білою стрічкою, який попросив пояснити, чому президент "так цікаво" висловився щодо активістів опозиції.

"Мала місце ціла серія різних революцій - то помаранчева революція, то революція троянд в Киргизії, то ще якась революція", - сказав Путін.

Після виборів до Держдуми в грудні 2011 року тисячі незгодних з результатами голосування вийшли на вулиці Москви та інших великих міст. На грудях у багатьох була пов'язана біла стрічка як символ боротьби за чесні вибори.

Раніше Путін заявляв, що спочатку сприйняв білі стрічки, з якими з'являлися мітингувальники на Болотяній площі, як символ боротьби зі СНІДом.

"Відверто, коли я тільки побачив на екрані щось таке у деяких тут на грудях, чесно вам скажу, непристойно, але тим не менше вирішив, що це пропаганда боротьби зі СНІДом, що це такі, пардон, контрацептиви", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування