Ющенко вирішив, що акція протесту під Укрдомом - його заслуга

Понеділок, 9 липня 2012, 09:25

Екс-президент Віктор Ющенко вважає своєю заслугою те, що під Українським домом була організована акція протесту проти "мовного" закону Колесніченка-Ківалова.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання, чому він так і не з'явився на акції протесту проти його прийняття в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"А ви знаєте, що в Україні живе 46 мільйонів? І не всі вони потрапили до Українського дому. Є десятки способів захистити свою мову", - сказав він.

"Мені, президенту України, набагато ефективніше вдається мобілізувати на захист української мови довірену мені політичну силу. Яка, до речі, ініціювала голодування протесту поряд із Українськоим домом. І це теж моя заслуга", - сказав Ющенко. 

Відповідаючи на запитання, що під час передвиборної кампанії, може, варто брати участь і в основних акціях протесту, він сказав: "Не варто".

При цьому він обвинуватив деяких учасників акції в тому, що вони намагалися використовувати ситуацію на свою користь.

"Знаєте, яка була мета людей, які там стояли? До речі, багато хто з них - російськомовні. А деякі навіть українськомовні, у яких діти й трьох слів українською не зв'яжуть. Але вони були там і потрапили у вас у гарний список. Хоча вони прийшли туди, щоб вас використовувати! Конвертувати свою активність в обмануті голоси", - заявив Ющенко.

"А я хочу сказати: не політизуйте процес, не конвертуйте чесні зусилля людей у бридкий політичний проект. До речі, пам'ятаєте, як це було на "податковому Майдані"? Люди тоді зуміли сказати: дорогі партійці, не треба використовувати нас, як кошенят. І вони протестували без політичної підтримки", - сказав Ющенко. 

Як відомо, у суботу Ющенко приїхав під Український дім, але так і не підійшов до учасників акції протесту, які оголосили голодування після того, як депутати оголосили про завершення акції.

Ющенко підійшов до столика Української народної парії, що збирала підписи на захист української мови. Голодуючі ж перебувають в 15-20 метрах від цих столиків. Але Ющенко вирішив туди не підходити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News