У Рівному реконструкція перинатального центру коштує дорожче, ніж будівництво нового

П'ятниця, 10 серпня 2012, 12:02

Головне управління з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації уклало угоду на реконструкцію Обласного перинатального центру на 52,93 мільйони гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника" - ТОВ "Фірма Опорядрембуд" через "виникнення особливих економічних чи соціальних обставин".

Такими обставинами в обґрунтуванні закупівлі названо листа Адміністрації Президента та Протокольного рішення за результатами наради під головуванням Першого заступника Голови Адміністрації президента Ірини Акімової.

В даному листі зобов’язують Рівненську область відкрити перинатальний центр в жовтні 2012 року.

"Враховуючи протокольне рішення наради та діючі терміни Закону України "Про здійснення державних закупівель", зі змінами та доповненнями, головне управління не має часу на проведення процедури закупівлі відкритих торгів, оскільки даний перинатальний центр потрібно відкрити в жовтні 2012 року. Тому комітет з конкурсних торгів головного управління прийняв рішення про проведення процедури закупівлі в одного учасника", – йдеться в обґрунтуванні.

Як відомо, в законі про держзакупівлі немає жодних згадок про вибори чи доручення Адміністрації президента як підстави для не проведення відкритих торгів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News