Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" подали до суду на видання. Кажуть - через наклеп

П'ятниця, 10 серпня 2012, 12:37

Кіровоградська обласна організація Партії регіонів вимагає спростувати інформацію про використання адмінресурсу, яку опублікував молодіжний портал "Гречка".

Про це йдеться у відкритій заяві головного редактора онлайн-журналу Валерія Лебедя.

"6 серпня на домашню адресу дизайнера надійшла ухвала Господарського суду Кіровоградської області про порушення провадження у справі за позовом обласної організації ПР про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації", - зазначається у заяві.

Фото з порталу "Гречка"

За словами Лебедя, основний меседж документу - вимога спростувати на сторінках "Гречки" інформацію про те, що Партія регіонів використовує адмінресурс.

У редакції не розуміють, чому позиваються саме до дизайнера.

Колектив онлайн-журналу "Гречка" розцінює цей позов як грубий тиск на незалежні видання та наступ на свободу слова.

Фото з порталу "Гречка"
Фото з порталу "Гречка"

"Ми переконані, що це ніщо інше, як спроба залякати журналістів, впровадити цензуру, перешкодити виконанню професійних обов'язків", - сказано в заяві.

Портал "Гречка" є незалежним ресурсом, який у своїй роботі використовує лише достовірну інформацію та перевірені факти. Тому ми не приймаємо жодних закидів і не братимемо участі в ігрищах, запропонованих Партією регіонів. Інакше невдовзі нам та іншим виданням України доведеться спростовувати інформацію про те, що в Україні державна мова - українська, а Тарас Шевченко - великий поет", - йдеться у заяві "Гречки".

Фото з порталу "Гречка"

Редакція звертається до всіх українців, колег, активістів громадських рухів та політичних партії з проханням їх підтримати.

Розгляд справи призначено на 21 серпня 2012 року.

Як відомо, раніше у ЗМІ часто з'являлася іноформація про використання Партією регіонів адмінресурсу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування