Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Польщі відкликало консулів зі скандального представництва у Луцьку

П'ятниця, 10 серпня 2012, 17:08

Міністерство закордонних справ Польщі відкликало усіх візових консулів та генерального консула Марека Мартінека зі свого представництва в Луцьку через виявлені порушення при видачі віз.

Про це директор консульського департаменту МЗС Польщі Мірослав Гаєвський повідомив у п'ятницю на прес-конференції у Варшаві, пише УНІАН.

Він зазначив, що проведена працівниками міністерства перевірка, яка завершилася в четвер, виявила низку порушень у Консульстві Польщі в Луцьку.

Серед таких порушень Гаєвський назвав надання "преференційних умов" для отримання віз частині заявників, котрі могли отримати візи поза чергою, та створення "віртуальної черги" офіційним посередником - візовим центром VFS Global у Луцьку, роботу якого мали контролювати працівники консульської установи.

"Ми видаємо візу практично кожному, хто подає заявку, і тому не є "вирішенням питання" сама видача візи. Найголовніше це час. Особи, котрі зараз реєструються, можуть подати заявку на отримання візи у жовтні, в той час ті, хто безпосередньо звертаються, можуть навіть наступного дня", - повідомив Гаєвський.

За його словами, візові консули у Луцьку "з незрозумілих причин" практикували зволікання з видачею віз низці особам.

Він також повідомив, що працівники луцького пункту прийому візових заяв, створеного компанією VFS Global, за посередництва якої з кінця минулого року можна отримувати польські візи, обманювали людей, які до них зверталися.

"Де-факто, пункт прийому віз мав місце (для подачі документів) на наступний день, а людям говорили, що найближчий термін є на наступний тиждень... Це така штучна черга. Можна запитати, чому вона була створена?", - зауважив представник МЗС Польщі.

Він повідомив, що перевірка виявила з початку року 3,7 тисяч випадків необґрунтованої "преференційної" видачі віз, зауваживши, що минулого року консульство у Луцьку видало близько 100 тисяч віз.

Як відомо, про корупцію у консульстві Польщі у Луцьку на початку серпня написала GazetaPolskaCodziennie, за даними якої до складу злочинної групи, яка займалася нелегальною видачею віз, входять щонайменше троє працівників консульства, в тому числі консул.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування