Власенко: Тимошенко від відеодопиту не відмовлялася

П'ятниця, 10 серпня 2012, 19:49

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко не відмовлялася від відеоконференції у справі "Universal Trading and Investment Co. Inc. проти Юлії Тимошенко".

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко, коментуючи розповсюджену Державною пенітенціарною службою інформацію про відмову екс-прем'єра брати участь у цьому судовому засіданні у режимі відеоконференції.

За його словами, у своїй заяві Тимошенко вказала те, що їй необхідно проконсультуватися з американськими адвокатами, також були згадані рекомендації німецьких лікарів про необхідність утриматися від психологічних навантажень протягом 8 тижнів і вказано на наявність українського законодавства, яке регламентує проведення відеоконференцій.

"Заява була, але в заяві не було сказано про відмову. Було сказано, що мені (Тимошенко) потрібно проконсультуватися з американськими адвокатами і, по-друге, відповідно до рекомендацій німецьких лікарів, рекомендовано 8 тижнів не брати участі у судових засіданнях і різних слідчих діях", - цитує Власенка УНІАН.

"Також було написано, що є українське законодавство, яке регламентує участь у відеоконференціях, на яке ми будемо спиратися при прийнятті рішення", - сказав захисник.

"Це неправда, тому що ніякого допиту від американського суду не було. Був запит від американської компанії UTICo, яка, як я вже говорив, мільйони разів звернулася з одним і тим же позовом до Юлії Володимирівни", - відзначив він.

"Їм уже неодноразово відмовляли. Вони прийшли ще раз до суду, явно зловживаючи правом на позов. Ця компанія створена і керується людиною, яка 3 або 4 рази змінювала прізвище, колишнім радянським емігрантом на ім’я Юрій", - зазначив Власенко.

Як відомо, раніше стало відомо, що американський суд в режимі відеоконференції збирається допитати екс-прем'єра Тимошенко у справі про неповернення нею боргів компанії Universal Trading & Investment Co., Inc.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News