Судді радяться, чи пускати Тимошенко і Луценка на вибори

Субота, 11 серпня 2012, 13:34

Троє суддів Київського апеляційного адмінсуду пішли в дорадчу кімнату для ухвалення рішення за позовом опозиції про незаконність відмови ЦВК в реєстрації Тимошенко і Луценко кандидатами в депутати.

Перед цим представник об'єднаної опозиції "Батьківщина" в ЦВК Руслан Князевич заявив, що відмова ЦВК реєструвати кандидатами в депутати Юлію Тимошенко та Юрія Луценка незаконний.

Князевич є автором звернення до суду з відповідним позовом.

"Конституція України містить ряд положень, які обмежують участь осіб у виборах ... Між поняттями бути обраним і обиратися існує величезна правова прірву", - заявив Князевич.

Депутат нагадав, що Конституція, зокрема, встановлює, що не може бути обраним депутатом особа, яка має на момент обрання непогашені або нескасовані судимості.

"Таким чином, наявність у особи непогашеної або не знятої судимості не може бути підставою для заборони обиратися" - сказав він.

За словами Князевича, "в іншому випадку ЦВК своїм рішенням ставить рівність між реєстрацією кандидатом у депутати і його обранням".

Князевич зазначив, що вироки Тимошенко і Луценко можуть бути визнані незаконними, і скасовані ще до завершення виборчого процесу.

Позивач попросив суд визнати постанову ЦВК незаконною і скасувати її, а також зобов'язати Центрвиборчком зареєструвати кандидатами у депутати Тимошенко і Луценко.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування