Миколаївські судмедексперти не оглядали Макар

Вівторок, 14 серпня 2012, 15:13

Висновки судмедекспертизи у справі Оксани Макар зроблені за медичними документами, а самі  судмедексперти не оглядали дівчину.

Про це на засіданні суду 14 серпня заявила судмедексперт, повідомляють Новости-N.

За її словами, судово-слідчі органі не давали направлення на огляд Макар. Тому тільки черговий експерт одного разу відправився в лікарню, де взяв мазки з ротової порожнини, піхви й анального отвору на наявність сперми.

Крім того, судмедексперт відзначила, що судячи з того положення, у якому знайшли Макар, площа горіння повинна була бути близько 1 кв.м. Однак згідно із протоколом огляду місця події, площа горіння була близько 40 кв. см.  

Суддя Батченко запитав, чи могла Макар сидіти в цьому котловані, судячи з того, що попелище знаходиться в кутку котловану, а в дівчини ушкоджені опіками в основному стопи, сідниці й частина спини. На це експерт припустила, що могла, і це більш імовірно.

Також експерт заявила, що полум'я було відкритим, а не жевріло, як припускали раніше.

У ході процесу експерт жалілася на те, що вона не може повною мірою щось говорити, оскільки висновки побудовані лише по історії хвороби. Якби вона бачила тіло своїми очима, то сказала б набагато більше.

Крім того, 14 серпня суд допитав двох подруг Макар. Одна дівчина розповіла, що востаннє спілкувалася з Оксаною 4 роки тому. Але, незважаючи на це, однаково дала негативну характеристику загиблої.

За її словами, дівчина відрізнялася легкою поведінкою, часто гуляла із хлопцями. 

Адвокат обвинувачуваних поставила запитання, чи могла Макар вільно знайомитися з 2-3 хлопцями, на що свідок відповіла ствердно.

Також вона сказала, що в загиблої були важкі стосунки з матір'ю — вона часто тікала від неї й приходила додому до подруг.

Захист обвинувачуваних поцікавився у свідка, чи займалася Макар проституцією. Та відповіла, що багато раз чула про це, але сама стверджувати не може.

Друга подруга Макар давала показання за закритими від громадськості дверима.

Свідок розповів, що загибла займалася проституцією, навіть груповою проституцією, у тому числі на очах у свідка.

Також вона розповіла, що Макар зґвалтував співмешканець її матері — якийсь дядько Вова. Однак точно особистість цього чоловіка не встановлена. 

За словами дівчини, Макар на це поскаржилася матері, а та нібито її заспокоїла, що все добре, а з чоловіка вони візьмуть гроші.

У свою чергу, адвокати потерпілої сторони говорять, що ці свідчення ніякого стосунку до справи не мають.

Зараз у судовому засіданні оголошена перерва.

Як відомо, навесні у Миколаєві троє чоловіків заманили в квартиру 19-річну дівчину, по черзі зґвалтували її, а потім, щоб приховати сліди злочину, придушили і спробували її спалити живцем.

Макар померла 29 березня в Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, у тому числі по ампутації руки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування