ІВАЩЕНКА ПОКАРАЛИ УМОВНО І ЗВІЛЬНИЛИ

Вівторок, 14 серпня 2012, 15:26

Апеляційний суд змінив колишньому в.о. міністра оборони Валерію Іващенку термін покарання на умовний і звільнив з-під варти в залі суду.

Відповідну резолютивну частину ухвали після більш як 40-хвилинного перебування в нарадчій кімнаті оголосила головуюча у судовому процесі суддя Ольга Юрдига, передає УНІАН..

"Апеляцію засудженого Іващенка та його захисників задовольнити частково… Звільнити Іващенка від відбування основного покарання з іспитовим строком на 1 рік", - йдеться в ухвалі суду.

При цьому суд зобов’язав Іващенка не виїжджати за межі України без повідомлення працівників Кримінально-виконавчої інспекції, а також періодично з’являтися до неї для реєстрації.

Також ухвалою суду змінено міру покарання колишньому керуючому санацією Феодосійського судно-механічного заводу Сергію Міхєєву (його було засуджено до трьох років позбавлення волі).

Зокрема, суд повністю задовольнив скаргу його адвоката, призначивши термін покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік.

Раніше цього дня суддя Ольга Юрдига заявила на засіданні Апеляційного суду, що Іващенко припустив, що через недосвідченість міг допустити помилку при підписанні в листопаді 2009 року плану санації підприємства "Феодосійський судномеханічний завод".

Представник держобвинувачення вважає, що Апеляційний суд пом'якшив покарання Іващенку з реального на умовне  саме у зв'язку із заявою, в якый колишній чиновник частково визнав свою провину і вказав на відсутність політичного підгрунтя в його справі.

"Він в суді виголосив заяву, що це справа не політична і частково визнав провину", - цитує Петра Коваля "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, суд засудив Іващенко до 5 років ув'язнення. Раніше він ніколи не визнавав своєї провини і говорив про політичний мотив справи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування