ТВі впевнений, що його відключають через вказівки з Києва

Вівторок, 14 серпня 2012, 18:31

Дії операторів кабельного телебачення щодо відключення телеканалу ТВі спричинені вказівками регіональних представників Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу ТВі з посиланням на інформацію отриману від своїх партнерів в регіонах.

Як відомо, у Донецьку та Маріуполі оператори-мовники виключили канал ТВі із своїх мереж.

"Наразі аргументованої відповіді на запитання "Чому виключили?" ми отримати не змогли. У той же час, ТВі отримує від своїх партнерів в регіонах повідомлення, що такі дії кабельників спричинені прямими вказівками регіональних представників Нацради з питань телебачення та радіомовлення", - уточнили на каналі.

"Нагадаємо, що раніше, ми отримали від регуляторів телекомунікаційного ринку та телерадіомовників (НКРЗІ та Нацради з питань телебачення та радіомовлення), відповіді щодо відключення ТВі в мережі "Тріолан", в яких продемонстровано небажання займатися проблемами складових телеінформаційного простору країни", - йдеться в повідомленні.

"Зокрема, Нацрада, яка має достатні важелі впливу на дану ситуацію, вирішила залишити вказані порушення без уваги, посилаючись на "мораторій" перевірки телерадіоорганізацій у виборчий період", - уточнили на ТВі.

"Вважаємо, що таким чином державні регулятори відмовляються виконувати свої прямі функції та дотримуватися букви закону", - заявили на каналі.

"Переконані, що такими діями Нацрада не лише порушує вимоги законодавства про діяльність кабельних провайдерів, але й законодавство про вибори народних депутатів. Виборче законодавство містить державні гарантії вільного поширення будь-якої інформації про факти і події, пов’язані з виборами", - додали в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування