Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Еквадор заявляє, що Британія може силою вивести Ассанжа з їхнього посольства

Четвер, 16 серпня 2012, 10:52

Еквадор обвинуватив британську владу в намірі вторгнутися на територію посольства в Лондоні з метою арешту засновника сайту Wikileaks Джуліана Ассанжа.

Про це заявив міністр закордонних справ Рикардо Патино, передає ВВС

За словами міністра, рішення про надання притулку Ассанжу буде оприлюднене в четвер.

"Сьогодні ми одержали від Сполученого Королівства пряму погрозу в писемній формі, що вони можуть взяти штурмом наше посольство в Лондоні, якщо ми не передамо їм Джуліана Ассанжа".

"Еквадор відкидає найрішучішим чином явну погрозу, що міститься в британському офіційному повідомленні", - додав міністр.

Міністерство закордонних справ Великобританії стверджує, що Лондон юридично зобов'язаний екстрадіювати Ассанжа й що дипломатичний статус посольства може бути анульований.

Представник міністерства закордонних справ Великобританії заявив, що його країна "повна рішучості" виконати свої зобов'язання, пов'язані з видачею Ассанжа Швеції.

Закон, застосувати який погрожує Британія у зв'язку зі справою Ассанжа, був прийнятий в 1987 році й стосується статусу дипломатичних і консульських будівель.

Тим часом, поряд із посольством Еквадору в лондонському районі Найтсбрідж спостерігається скупчення поліцейських.

Як відомо, у червні Ассанж сховався у посольстві Еквадору, щоб уникнути екстрадиції у Швецію, де його очікує судове переслідування за обвинуваченням у сексуальних злочинах.

Ассанж заявляє про свою невинуватість, а переслідування називає політичними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування