МЗС Польщі позбулося скандальних консулів з Луцька

Четвер, 16 серпня 2012, 15:00

МЗС Польщі звільнило з дипломатичної служби п'ятьох з шести візових консулів свого представництва в Луцьку.

Про це повідомили в прес-службі міністерства, повідомляє УНІАН.

"Відкликані консули завершили співпрацю з МЗС. Це не стосується генерального консула (який відкликаний за відсутність нагляду за видачею віз)", - відзначили в прес-службі.

Антикорупційне бюро Польщі (CBA) повідомило, що з часу свого заснування в 2006 році не виявило жодного випадку корупції польських дипломатів, які працюють в Україні.

Прес-секретар відомства Яцек Добжинський розповів, що розслідування у справі проводиться під наглядом Апеляційної прокуратури в Катовіцах.

Тим часом, державна прикордонна служба України повідоміла, що під час проведення слідства було встановлено, що міжнародне угруповання під керівництвом громадянина Німеччини діяло на протязі 2010-2011 років і за цей період їм вдалося вивезти за кордон більше 20-ти українських жінок віком 18-25 років, які були направлені у якості повій в борделі Німеччини.

Всі вони отримували візи у польському консульстві в Луцьку по підробленим запрошенням, причому візи не були внесені до загального реєстру.

Як відомо, раніше МЗС Польщі звільнило увесь персонал польського консульства у Луцьку, а генерального консула відсторонено від посади.

Раніше повідомлялося, що працівники консульства спільно з місцевим підприємцем організували злочинну групу, котра вже другий рік займається "практично монопольним" продажем польських віз, котрі обходяться їхнім клієнтам 300-900 євро.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування