Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко на пляшці води пояснив, чому треба звільнити Тимошенко

Четвер, 16 серпня 2012, 17:00

Захисники екс-прем'єра Юлії Тимошенко завершили процес надання пояснень колегії суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду касаційної скарги на вирок екс-прем’єру у газовій справі.

Про це повідомляє УНІАН.

Зокрема, адвокат Микола Сірий у своєму виступі зауважив, що в разі, якщо Вищий спецсуд залишить вирок у силі, то тим самим спотворить базові позиції розуміння кримінального права, а також це перекреслить ті досягнення українського народу і політиків, які упродовж багатьох років вибудовували основи правової Української держави.

Зі свого боку захисник Сергій Власенко наголосив, що ані суд першої інстанції, ані Апеляційний суд не встановили, кому саме і в який спосіб було завдано збитків газовими контрактами.

"Збитків від контрактів не буває. Бувають збитки від невиконання контрактів. Якщо я продам цю пляшку води пану Плахотнюку за мільйон гривень, це не означатиме, що у нього будуть збитки", - сказав адвокат.

Він зауважив, що з року в рік ціна на російський газ для всіх країн постійно зростала, а не зменшувалася.

На завершення свого виступу Власенко підкреслив, що він вважає єдино можливим виходом із ситуації, в якій опинилася Тимошенко та Україна – задоволення в повному обсязі касаційної скарги на вирок.

Наразі пояснення суду надає представник цивільного позивача від НАК "Нафтогаз України" Вадим Криницький, повідомляє ВВС.

Після нього виступатиме сторона обвинувачення.

Як відомо, Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році.

З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров’я Тимошенко знаходиться на лікуванні в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

Розгляд касаційної скарги Тимошенко на вирок у газовій справі спочатку було призначено на 15 травня, потім перенесено на 26 червня, потім – на 12 липня та згодом на 16 серпня.

Тимошенко неодноразово зверталася до суду з проханням розглядати касацію за її відсутності. Захист  Тимошенко вимагає скасувати вирок у газовій справі та звільнити екс-прем’єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...