Власенко сподівається, що Європейський суд швидко розгляне "газову" скаргу Тимошенко

П'ятниця, 17 серпня 2012, 14:00

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко сподівається, що розгляд "газової справи" Тимошенко у Європейському суді з прав людини відбудеться найближчим часом і буде швидким.

Про це він заявив під час інтернет-конференції на порталі "Лігабізнесінформ" 17 серпня.

Власенко відзначив, що слухання по першій скарзі призначене на 28 серпня цього року.

"Дуже сподіваюся, що наша друга заява по статті 6 буде розглянута пришвидшено і найближчим часом", - сказав він.

Водночас захисник додав, що рішень Європейського суду у справі Тимошенко може бути кілька.

"При розгляді нашої скарги про порушення статті 6 Європейської конвенції Європейський суд може прийняти рішення про негайне звільнення Юлії Тимошенко. Таке рішення Європейського суду не буде вимагати додатково імплементації в судах України", - сказав він.

Власенко відзначив, що за виконанням рішень Європейського суду слідкує Комітет міністрів Ради Європи, який має право застосувати широкий спектр санкцій до тих держав, які відмовляються виконувати рішення Європейського суду.

Він додав, що майже впевнений у позитивному рішенні Європейського суду, але не впевнений, чи дасть воно можливість Тимошенко брати участь у виборах.

"Звичайно ж, не для того Янукович цілий рік робив усе, щоб незаконно тримати Тимошенко у в'язниці, і не для цього він увесь рік терпів приниження від європейських і світових політиків. Він буде робити все, щоб не допустити Юлію Володимирівну до виборів", - підсумував Власенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування