Юриста затримали за реєстрацію технічного кандидата на Вінничині

П'ятниця, 17 серпня 2012, 18:23

Юриста затримали за підозрою в заволодінні документами шляхом шахрайства для реєстрації технічного кандидата на вибори Верховної Ради.

Про це в п'ятницю повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За згоду висунути свою кандидатуру в народні депутати по виборчому округу №18 у Вінничині зловмисники пообіцяли мешканцеві цієї області 5 тисяч доларів.

Мешканець Вінничини власноруч написав заяву про свій намір балотуватися в нардепи та віддав вербувальникові свій паспорт в обмін на 4 тисячі гривень. Решту чоловікові пообіцяли після завершення передвиборчих перегонів.

Коли "роботодавці" не повернули чоловікові паспорт, він звернувся до міліції.

Правоохоронці встановили кількох учасників "схеми", згідно з якою до участі у майбутніх виборах залучалися "підставні кандидати".

Правоохоронці встановили, що вербувальником є 31-річний мешканець Київської області, та затримали його. Парубок працював юристом в одній із громадських організацій.

Як виявилося, керівник організації теж балотується в народні депутати. Причому по тому ж виборчому округу, що й потерпілий мешканець Вінничини, а також ще один з кандидатів у нардепи з таким же прізвищем.

Печерським районним управлінням внутрішніх справ за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 357 КК (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

Крім того, затриманому інкримінується ч. З і ч. 4 ст. 358 КК (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Українська правда, відео МВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...