ООН: в Україні дискримінують наркоманів, геїв і проституток

Субота, 18 серпня 2012, 11:57

Однією з основних проблем в Україні залишається питання прав меншин.

Про це заявив в інтерв'ю ZN.UA координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам.

"Ми були, наприклад, дуже стурбовані поданими у Верховну Раду трьома законопроектами про заборону пропаганди гомосексуалізму, бо вважаємо, що це порушує права людини", — сказав він.

Адам зазначив, що в питаннях, які стосуються ВІЛ/СНІД, найбільше в Україні зазнають дискримінації наркозалежні, чоловіки, що ведуть статеве життя з іншими чоловіками, а також представники сексіндустрії.

"Якщо ми не зможемо запобігти використанню цієї "системи запобігання" для цих трьох груп, то ми — ООН, неурядові організації, приватний сектор та органи державної влади — зазнаємо поразки в боротьбі з туберкульозом і протидії поширенню ВІЛ/СНІД", — зазначив координатор системи ООН.

Він також зазначив, що в Україні існує проблема якості вакцини і її доступність.

"Так, є питання тендерних закупівель: існують певні приватні інтереси, внаслідок чого вакцина необхідної якості недоступна. Крім того, дуже багатьох вакцин у країні немає, і цим також зумовлений низький рівень імунізації населення", — сказав він.

За його словами, важливі чітка політика уряду і прозорі тендери із закупівлі вакцини.

"Безперечно, імунізація необхідна. У такій країні, як ваша, імунізація повинна працювати як годинник. І в багатьох країнах, розвинених значно менше за Україну, це працює дуже чітко", — підкреслив координатор системи ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування