Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВС вважають, що Мельниченка можуть ще заарештувати

Понеділок, 20 серпня 2012, 08:42

У МВС вважають, що екс-майора держохорони Миколу Мельниченка випустили з в'язниці завдяки підтвердженню США, що він перебуває під програмою захисту свідків.

Таку думку висловив спікер МВС  Володимир Поліщук, пише газета Сегодня.

"Італійська влада вирішила, що недоцільно далі тримати Мельниченка у в'язниці, оскільки адвокат надав документи про надання Миколі Сполученими Штатами політпритулку й включив в програму захисту свідків", - зазначив Поліщук.

"Нацбюро Інтерполу Італії повідомило українських колег, що його випускають з-під варти, але процес екстрадиції в Україну не припиняється. Таким чином, його можуть знову заарештувати, якщо будуть знайдені для цього юридичні обґрунтування", - додав він.

У СБУ й Управлінні держохорони традиційно уникають давати якісь офіційні коментарі у зв'язку зі справою Мельниченка, обмежуючись загальною риторикою.

Але деякі з колишніх колег Миколи по службі в УДО відзначають, що перспективи в нього дійсно не найкращі.

"Миколі лише здавалося, що його не шукають. До закінчення досудового слідства у його справі №676 прокурор ГПУ виніс постанову про застосування попереджувального обмеження у вигляді заборони залишати Україну, - сказав один з офіцерів спецслужби.

"Незважаючи на застереження, Мельниченко двічі - 7 і 21 вересня минулого року - намагався виїхати із країни. І обидва рази невдало. На третій раз йому пощастило - удалося відірватися від переслідування. Він точно знав, що розшуком займається Департамент контррозвідки, і здогадувався про можливі наслідки. Тому зараз Миколина ситуація досить хибка", - додав він.

Мельниченко був затриманий в італійському аеропорту, звідки його направили в місцеву в'язницю. Там Мельниченко просидів 12 днів. Зараз вирішується питання про екстрадицію в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...