Каспарову світить справа, бо покусав поліцейського, захищаючи Pussy Riot

Понеділок, 20 серпня 2012, 10:57

Проти трьох затриманих прихильників гурту Pussy Riot може бути порушена кримінальна справа.

Про це повідомляє Gazeta.ru з посиланням на Інтерфакс.

За даними джерела в правоохоронний органах Росії, зараз вирішується питання про порушення кримінальних справ стосовно лідера "Об'єднаного громадянського фронту" та відомого шахіста Гаррі Каспарова, Тетяни Романової, яка, тікаючи від співробітників ОМОН, перелізла через паркан посольства Туреччини та молодика, який розпорошував перцевий газ у бік двох поліцейських.

Каспаров підозрюється в тому, що він, нібито, покусав співробітника поліції, який затримав його. 28-річний прапорщик був госпіталізований з укушеною раною кисті і пошкодженням окістя.

Сам опозиціонер категорично заперечує, що кусав поліцейського. Він заявив, що має намір подати три позови до поліцейських, які затримали його - за незаконне затримання, побиття і наклеп.

Джерело також розповіло, що суд засудив до трьох діб адміністративного арешту 32-річного чоловіка, який на станції метро "Білоруська" натягнув на пам'ятник білоруським партизанам червону балаклаву.

Загалом, у п’ятницю, коли було оголошено вирок Pussy Riot, було затримано 97 осіб.

На 62 затриманих були складені протоколи за статтею "порушення встановленого порядку проведення мітингів", відповідальність за яке передбачає штраф за рішенням суду.

Ще на двох були складені протоколи за статтею "непокора законній вимозі співробітника правоохоронних органів", і вони в понеділок постануть перед судом. Санкція цієї статті передбачає до 15 діб адміністративного арешту.

Решта 33 людини були відпущені після профілактичних бесід.

Як відомо, Хамовницький суд Москви 17 серпня засудив трьох учасниць акції - Надію Толоконникову, Марію Альохіну й Катерину Самуцевич до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винними в хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...