30 українських дітей другу добу тримають на кордоні Македонії й Болгарії

Понеділок, 20 серпня 2012, 17:15

Тридцятьох українських дітей з неділі тримають на кордоні Македонії та Болгарії через неправильно оформлені візи.

Болгарські прикордонники не пускають український автобус для транзитного проїзду, тож діти не можуть повернутися додому, повідомляє "5 канал".

Два фольклорні колективи з Ніжина та Києва представляли Україну на міжнародному конкурсі в Македонії. Найменшому учаснику – трохи більше року. 

Керівник танцювального колективу Вікторія Вишнева повідомила телефоном: "Тепер нас не пускають. В'їзд в країну Болгарія заборонений. Ми стоїмо на кордоні. Їжа закінчується в дітей. Ми вдячні македонській стороні – вони дозволили нам стояти, дали дітям воду, безкоштовний туалет".

Чому дітям неправильно оформили візи, нині з'ясовує українське Міністерство закордонних справ. Там готують ноту до дипломатичного відомства Болгарії, щоб якнайшвидше врегулювати ситуацію.

Пізніше речник МЗС Олександр Дикусаров повідомив "Українській правді", що у міністерстві дізналися про дану ситуацію лише у понеділок вранці. "До нас звернулася ця група людей через Фейсбук з закликом про допомогу", - зазначив він.

"Нашим громадянам була видана одноразова транзитна віза, якою вони скористалися, коли їхали до Македонії. На зворотному шляху, природно, була необхідна віза", - заявив речник.

За словами Дикусарова, МЗС звернулося до Болгарії "з проханням видати безоплатні візи нашим громадянам". "Після цього наших громадян пропустили на територію Болгарії і зараз триває видача віз нашим співвітчизникам", - сказав він.

"З 24 осіб цієї групи, не враховуючи водіїв, 22 особи потребують болгарські візи. В тому числі 11 дітей. Ми домоглися, щоб для дітей були видані безкоштовні візи. Після видачі цих віз наш колектив зможе прямувати за своїм маршрутом", - наголосив речник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...