ЦВК заступиться за своїх членів у суді

Понеділок, 20 серпня 2012, 17:26

Центральна виборча комісія має намір оскаржити визнання судом протиправними дій її членів Андрія Магери і Валерія Шелудька при реєстрації кандидата в депутати Ради Володимира Сацюка.

Про це на брифінгу 20 серпня заявив член ЦВК Михайло Охендовський, повідомляють "Українські новини".

Він зазначив, що рішення Київського апеляційного адмінсуду поки не набуло юридичної чинності, і 21 серпня минає строк для подання апеляції до Вищого адміністративного суду.

"Завтра таку апеляційну скаргу подаватимуть до Вищого адміністративного суду. На нараді ми обговорювали саме рішення (про реєстрацію Сацюка) і дійшли одноголосного висновку про те, що ми не вбачаємо в діях наших колег тих порушень, на які вказав суд", - сказав Охендовський.

При цьому член ЦВК не виключив, що окремі апеляційні скарги на рішення суду будуть подані і особисто членами комісії, дії яких визнані протиправними.

Як відомо, увечері 19 серпня Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення ЦВК від 3 серпня про реєстрацію Сацюка кандидатом у депутати. Підставою для скасування реєстрації Сацюка стало непроживання його на території України упродовж останніх п'яти років.

Суд також визнав протиправними дії двох членів Центрвиборчкому від опозиції – Магери та Валерія Шелудька при підготовці до розгляду на засіданні ЦВК питання про реєстрацію кандидатом у депутати Сацюка.

Після цього Магера заявив, що оскаржить судове рішення щодо протиправності його дій.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування