Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Член ЦВК готовий йти до Євросуду з прав людини

Вівторок, 21 серпня 2012, 09:50

Заступник голови ЦВК Андрій Магера готовий звернутися до Євросуду з прав людини у питанні про реєстрацію екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Про це Магера сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" увечері 20 серпня, передають Українські новини.

Заступник голови ЦВК зазначив, що подасть апеляцію на відповідне рішення у Вищий адміністративний суд 21 серпня, і висловив сподівання на правосудне рішення цього суду.

"У тому випадку, якщо я не знайду в Україні правосудного рішення, я буду змушений розглянути питання щодо необхідності звернення до Європейського суду з прав людини", - зазначив він.

"Я не думаю, що це найкращий вихід, коли член ЦВК в період виборчого процесу звертається за захистом свого права в міжнародний інститут. Але якщо іншого виходу не буде, я скористаюся своїм правом", - додав він.

При цьому Магера відмовився коментувати суть рішення ЦВК про реєстрацію Сацюка для того, щоб його слова не сприйняли як тиск на суд.

Як повідомлялося, 19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними дії Магери й члена ЦВК Валерія Шелудька при підготовці розгляду комісією питання про реєстрацію кандидатом у депутати Ради Сацюка й скасував його реєстрацію.

Підставою для скасування реєстрації Сацюка стало непроживання його на території України упродовж останніх п'яти років.

Між тим раніше ЦВК без проблем зареєструвала кандидатів в депутати футболіста Андрія Шевченка, який з 1999 по 2009 роки грав за європейські футбольні клуби і більшість часу проживав там.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...