Суд почав розглядати касацію Тимошенко. Але оголосив перерву через Кармазіна

Вівторок, 21 серпня 2012, 10:31

Вищий цивільний і кримінальний суд відновив розгляд касації на вирок Юлії Тимошенко по "газовій справі".

Про початок засідання оголосив головуючий суддя Станіслав Міщенко, повідомляють "Українські новини".

На засідання з'явилися захисники Тимошенко у справі про газові контракти Юрій Сухов, Олександр Плахотнюк, Микола Сірий, а також колишні захисники екс-прем'єра по даній справі Микола Титаренко й депутат Верховної Ради (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина") Сергій Власенко.

Засідання проходить без Тимошенко.

Також у суді перебувають державні обвинувачі Сергій Пересунько й Оксана Дрогобицька та близько 20 опозиційних депутатів Ради.

Разом з тим станом на 10.25 суд оголосив перерву до 10.50 у розгляді касації через розмови депутата Ради Кармазіна (НУНС).

"Оголошується перерва на 30 хвилин", - сказав Міщенко.

Перед цим суддя намагався заспокоїти опозиційних депутатів, які почали реагувати голосними висловлюваннями на виступ прокурора Оксани Дрогобицької.

При цьому Кармазін встав і заявив про неприпустимість політичних висловлювань у суді й зажадав розгляду справи винятково в рамках закону.

Як відомо, з 30 грудня 2011 року екс-прем'єр відбувала покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові. Її засудили до 7 років позбавлення волі за перевищення влади під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

9 травня 2012 року Тимошенко була переведена з Качанівської колонії на лікування в центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" у Харкові.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування