Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Я завжди говорю мовою тих людей, які там живуть

Середа, 22 серпня 2012, 15:12

Президент Віктор Янукович висловлюється знову за вдосконалення закону "Про засади державної мовної політики".

Про це він заявив на брифінгу в Харкові.

"Я не згодний з тим, що цей закон послабив українську мову. Мені здається, що ті недоліки, які були в державній політиці, деякою мірою будуть урегульовані цим законом", - сказав він.

"Але я не впевнений, що закон є досконалим і буде працювати в такому вигляді", - додав Янукович.

Він також зазначив, що робоча група найближчим часом напрацює пропозиції по вдосконаленню закону й передасть їх на розгляд у Верховну Раду.

Янукович підкреслив також, що планується прийняти програму розвитку української мови. "Вона буде напрацьована Кабінетом  міністрів. Вона не буде носити тимчасовий характер і буде постійною", - відзначив президент.

Відповідаючи на запитання, чому на відкритті монумента Незалежності в Харкові в середу президент говорив російською, тобто регіональною в місті мовою, Янукович відповів:

"Я завжди говорю мовою тих людей, які там живуть. А розколюють Україну ті, хто задає такі питання, не враховуючи думки людей, які живуть на землі".

"Я завжди був і буду прихильником того, щоб розуміння було в державі й згода незалежно від того, у якому регіоні жили люди. Фінансування, ставлення до людей, соціальні програми - для всіх будуть однакові. І Ви, хлопче, щоб Ви почули, і всім іншим розповіли: ми ніколи не будемо ділити людей залежно від того, хто якою мовою розмовляє й у якому регіоні живе. Всі люди однакові", - додав Янукович.

Після цього він, не попрощавшись, вийшов із приміщення, де проходить брифінг. На питання він відповідав українською мовою.

Інтерфакс, відео Радіо "Свобода"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування