Депутати від опозиції просять владу і ПАРЄ наглянути за ТВі

Середа, 22 серпня 2012, 17:43

Члени комітенту Ради зі свободи слова та інформації вважають, що ситуація з ТВі може поставити під сумнів легітимність виборів.

Про це йдеться у відкритому листі депутатів до української влади та міжнародних інституцій.

Лист адресований президенту Віктору Януковичу, прем’єру Миколі Азарову, голові Нацради з питань телебачення та радіомовлення Володимиру Манжосову, генпрокурору Віктору Пшонці, міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, а також ПАРЄ та парламентській раді ОБСЄ.

Серед підписантів листа Юрій Стець, Віктор Уколов, Олена Кондратюк та Олександр Абдуллін.

Депутати просять звернути увагу на ситуацію щодо масових відключень телеканалу ТВі з мереж провайдерів програмної послуги, яке відбулося наприкінці липня одночасно зі стартом виборчої кампанії до Верховної Ради.

"Слід врахувати, що блокування поширення інформації телеканалом під час виборчої кампанії може поставити під питання легітимність усіх парламентських виборів в Україні", - йдеться в листі.

"Факт відключень телеканалу вимагає щонайменше перевірки з боку Нацради і правоохоронних органів, так і висловлення власного ставлення до проблеми з боку найвищих посадових осіб держави, а також  відповідних європейських та світових установ", - стверджують підписанти.

Вони відзначають, що основою вільного вибору є наявність у виборців повної, об’єктивної та достовірної інформації про кандидатів у депутати.

"Самоусунення державних установ від вирішення питання тиску на ЗМІ може свідчити, що напередодні виборів державні наглядові органи не забезпечують законність на ввіреному їм ринку провайдерів програмної послуги, блокують поширення телеканалом ТВі інформації та шантажують провайдерів щодо припинення ними ретрансляції зазначеного телеканалу", - вважають автори.

Депутати підкреслюють, що через такі дії з боку державних органів напередодні виборів існує висока ймовірність невизнання проведених виборів міжнародною спільнотою, що, в свою чергу, може стати підставою для введення певних санкцій відносно країни та окремих посадовців.

Раніше оператор кабельного телебачення "ДонСатТБ" заявив про те, що припинив трансляцію у своїх мережах програм телеканалу ТВі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування