Суд ще вирішує долю Сацюка і 2 членів ЦВК

П'ятниця, 24 серпня 2012, 01:12

Вищий адмінсуд продовжує розглядати станом на першу ночі апеляцію щодо реєстрації Володимира Сацюка.

Цей суд у четвер розглядає з 11 ранку апеляцію на рішення Київського апеляційного суду, яким були визнані протиправними дії членів ЦВК Андрія Магери та Валерія Шелудька при реєстрації кандидатом у депутати екс-заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка.

Суд оголосив перерву у засіданні до 21 години, але самі судді прийшли після 24 години. В рамках дебатів представники ЦВК попросили скасувати постанови апеляційного суду щодо членів ЦВК, наголочивши, що іх діі були законними. Представники Сацюка просять визнати законною його реєстрацію, оскільки позивач не надала жодних доказів його проживання у Росіі. Після дебатів судді попросили не менше години на винесення рішення.

Напередодні Вищий адмінсуд дозволив балотуватися на виборах Андрію Шевченку, який як і Сацюк не проживав всі 5 років на території України, пославшись на те, що він має в Україні майно.

Як відомо, 19 серпня Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправними дії Магери та Шелудько при підготовці розгляду комісією питання про реєстрацію кандидатом у депутати Ради Сацюка і скасував його реєстрацію.

ЦВК зареєструвала Сацюка кандидатом в депутати Ради по мажоритарному округу № 62 (Житомир).

Сацюк є одним із фігурантів у справі про отруєння в 2004 році колишнього президента Віктора Ющенка. У 2005 році Генпрокуратура оголосила його в розшук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування