Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кличка і Тягнибока не згодні з жеребкуванням ЦВК

П'ятниця, 24 серпня 2012, 19:57

У партії "УДАР" і ВО "Свобода" вважають результати жеребкування по включенню кандидатур до складу окружкомів несправедливими і нецивілізованими.

"Місця в окружних комісіях отримали партії, які фактично є технологічними, а реальні учасники виборчого процесу не отримали жодного місця", - заявив агентству "Інтерфакс-Україна" представник ВО "Свобода" у Центрвиборчкомі Олег Махницький.

На його думку, жеребкування повинно було проводитися по кожній з 225 окружних комісій.

"Звичайно, це є несправедливим, нецивілізованим, і це було закладено з однією метою, результат якої ми отримали сьогодні", - підкреслив Махницький.

Він вважає, що в постанову ЦВК про процедуру жеребкування "були закладені виборчі технології". Зокрема, вона була прийнята ще до початку виборів, коли не було суб'єктів виборчого процесу, які могли б оскаржити документ у суді.

При цьому Махницький повідомив, що "Свобода" сподівається на отримання представництва у складі дільничних виборчих комісій. За його словами, процедура жеребкування по включенню кандидатур від партій до складу дільничних комісій, затверджена ЦВК, передбачає проведення жеребкування окружними комісіями по кожній дільниці.

У свою чергу представник партії "Удар" у ЦВК Валерій Карпунцов повідомив агентству, що "УДАР" оскаржив цю постанову ЦВК в суді ще в квітні. Однак Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив її законність.

Крім того, "УДАР" подав заяву до ЦВК 22 серпня з вимогою привести дану постанову ЦВК у відповідність із законом, тобто, щоб жеребкування проводилася по кожному з 225 округів. Однак, за словами Карпунцова, реакції ЦВК не було.

У свою чергу заступник голови ЦВК Андрій Магера вважає, що процедура жеребкування була проведена відповідно до вимог закону.

"Жеребкування проведене таким чином, як захотіла богиня Фортуна. Справедливість при жеребкуванні - досить умовна річ", - сказав Магера.

Як повідомлялося, до складу 225 окружних виборчих комісій не буде включено жодного представника від партії "УДАР Віталія Кличка" та Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Це випливає з результатів жеребкування, яке було проведене на засіданні ЦВК 24 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...