Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд виправдав Каспарова

Субота, 25 серпня 2012, 11:40

Справа чемпіона світу з шахів Гаррі Каспарова, затриманого під час оголошення вироку учасницям Pussy Riot, припинена через відсутність складу правопорушення.

Опозиційний діяч був затриманий разом з іншими активістами біля Хамовницького суду Москви 17 серпня.

За свідченням громадянського журналіста Тимура Хорєва, суддя Катерина Веклич удостоїлася оплесків після оголошення рішення, передає Бі-Бі-Сі.

Сам Каспаров був приємно здивований результатом справи, заявивши про створення "важливого прецеденту" в судовій практиці Росії.

Каспаров звинувачувався за статтею 20.2 КоАП Росії в "порушенні встановлених правил проведення зборів, мітингів, походів".

На суді в п'ятницю він заявив, що факти в поліцейському рапорті про його затримання не відповідають дійсності, бо він ніяких гасел не вигукував, а мирно розмовляв з журналістами.

Також Каспаров заперечує інформацію про те, що поліцейські представилися перед ним у момент затримання, сказавши, що їх імена дізнався з рапорту, а також, що вони попередили його про причину затримання.

Як раніше повідомляло ГУ МВС Росії по Москві, під час затримання Каспаров вкусив за руку співробітника другого Оперативного полку, який після цього був змушений звернутися до медиків. У нього, за повідомленнями, була виявлена ​​ рана від укусу і травма окістя.

Ці звинувачення Каспаров назвав "маренням сивої кобили". Опозиціонер заявив, що не бачив потерпілого поліцейського, і припустив, що його насправді вкусив службовий собака.

За фактом укусу поліцейського, можливо, буде порушено кримінальну справу за статтею 318 КК РФ за "застосування насильства відносно представника влади".

В даний час матеріали за фактом інциденту з Каспаровим передані до Слідчого комітету для прийняття процесуального рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування