Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активістів побили за листівки проти Литвина, а потім ще й у міліції

Субота, 25 серпня 2012, 13:33

Представників громадянського руху "Відсіч" у місті Новоград-Волинському невідомі побили за розповсюдження листівок проти спікера Володимира Литвина.

Як повідомив "Українській правді" один з активістів Олександр Іванов, пізніше їх побили також у відділку працівники міліції, куди вони пішли для написання заяви.

Такі листівки роздавали активісти

За словами активіста, у листівках було написано про те, що Литвин підписав "мовний" закон і за нього не потрібно голосувати в мажоритарному окрузі в Новоград-Волинському.

 

Коли листівки почали роздавати на базарі, до активістів підійшли невідомі, почали їх бити, в тому числі дівчат, і виривати листівки.

 

Викликані на місце працівники міліції запропонували активістам пройти до відділку й написати заяву на своїх кривдників. Однак у міському відділі міліції Новоград-Волинського потерпілим не хотіли видавати реєстраційного номера, тому вони відмовилися заходити в кімнату для написання заяви.

Після цього, коли одна з дівчат-активісток захотіла вийти на вулицю, працівники міліції її не випустили. Міліціонери почали бити активістів у відділку.

Станом на 13:20 активістів випустили з відділку.

Співрозмовник УП зазначив також, що міліція не слідкувала за людьми, які побили активістів на базарі й також прийшли до відділку з потерпілими, і вони пішли.

Близько 15:00 активісти все ж таки написали заяви на своїх кривдників і пішли далі поширювати листівки. На міліціонерів, за словами Іванова, вони заяви не писали, "щоб не затримувати час".

Пізніше Іванов також повідомив, що активістів "Відсічі" в Червоноармійську Житомирської області намагається затримати міліція.

Міліція вимагає, щоб вони пройшли до відділку для дачі пояснень і відібрала паспорт в одного з активістів, Андрія Бабича.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування