Захист "мисливця" на Путіна не встиг поскаржитися до Євросуду

Понеділок, 27 серпня 2012, 10:44

Захист екстрадованого в РФ підозрюваного в підготовці теракту проти президента РФ Володимира Путіна Іллі П'янзіна мав намір оскаржити законність його екстрадиції в Європейському суді з прав людини.

Як розповів "Інтерфакс-Україна" адвокат Дмитро Тодоров, який представляв інтереси П'янзіна, готував звернення до ЄСПЛ ще один адвокат, але правоохоронці встигли екстрадувати П'янзіна до того, як звернення було направлено до ЄСПЛ.

"Правоохоронні органи врахували ситуацію щодо Осмаєва і екстрадували П'янзіна максимально швидко, щоб він не мав шансів залишитися в Україні", - сказав Тодоров.

Крім того, він висловив думку, що ні прокуратура, ні суд не навели достатніх мотивів для екстрадиції його колишнього підзахисного. А аргументи захисту, по суті, були проігноровані.

В якості аргументу захист заявляла те, що запит на екстрадицію повинен містити інформацію про обставини скоєних особою злочинів, проте в зверненні Генпрокуратури РФ були тільки описи статей, за якими звинувачується П'янзін в РФ.

Також, адвокат вважає, що видача П'янзіна РФ суперечить ч.1 ст.7 Конвенції "Про видачу правопорушників" від 1975 р., тому що він видається Росії у зв'язку з обставинами, що мали місце на території України.

Захист в ході оскарження рішення Генпрокуратури України про екстрадицію П'янзіна в Малиновському районному суді Одеси, а також в Апеляційному суді Одеської області наводив і інші аргументи, але всі їх суди вважали недостатніми для скасування екстрадиції.

Згідно з документами, які передав у розпорядження агентства "Інтерфакс-Україна" Тодоров, екстрадиційний арешт П'янзіна був проведений 23 серпня.

Заперечуючи проти екстрадиційного арешту Тодоров звернувся до Малиновського суду Одеси із заявою, що, відповідно до ч.7 ст.463 КПК України, екстрадиційний арешт може бути застосований лише до вирішення питання про видачу особи (екстрадицію).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...