Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко вважає, що Євросуд визнає Тимошенко політв’язнем, але не знає, коли

Понеділок, 27 серпня 2012, 18:05

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко переконаний, що Європейський суд з прав людини визнає переслідування Тимошенко політичним.

Про це він заявив на брифінгу перед Центральною клінічною лікарнею "Укрзалізниці" в Харкові, повідомляє УНІАН.

Він переконаний, що Європейський суд задовольнить всі пункти скарги Тимошенко.

"Я переконаний, що скарга Юлії Тимошенко буде задоволена в повному обсязі. Я переконаний у тому, що Європейський суд визнає політичним підґрунтя переслідування Юлії Тимошенко, що для нас є найголовнішим у цій ситуації. Також Європейський суд розгляне всі інші вимоги, які зазначені у нас в заяві, але це буде перше юридичне рішення", - сказав Власенко.

Захисник зазначив, що 28 серпня Євросуд тільки починає розгляд скарги Тимошенко, а тому жодного рішення у цій справі у вівторок не очікується.

"Буде перша частина розгляду, так звані усні слухання. Завтра не буде жодного рішення. Ми очікуємо на рішення пізніше, як це відбувається відповідно до регламенту Європейського суду, після того, як буде закінчена частина слухання у так званому закритому режимі", - сказав він.

"У Юрія Луценка це відбулося через 2,5 місяці після відкритого слухання. Ми сподіваємося, що у нас це буде значно швидше, але це все одно буде пізніше", - зазначив захисник Тимошенко.

На його думку, якщо Євросуд винесе рішення на користь Тимошенко, президент України Віктор Янукович повинен дати вказівку звільнити екс-прем’єра.

"Він (Янукович) повинен одразу в день оголошення (рішення Євросуду) надати вказівку підконтрольним судам відпустити Тимошенко. У мене нема, звичайно ж, стовідсоткової у цьому впевненості, але якщо у цього громадянина залишилися хоча б залишки совісті, він повинен зробити так, як сказав, іншого виходу немає", - сказав Власенко.

Захисник також зазначив, що Європейський суд у вівторок розглядатиме скаргу Тимошенко у частині порушення Європейської конвенції з прав людини за ст. 3 (жорстоке поводження), ст. 8 (втручання в особисте життя) та ст. 5 зі ст. 18 (незаконність затримання і утримання під вартою; політичні мотиви переслідування).

За словами Власенка, Євросуд 28 серпня не розглядатиме скаргу у частині порушення ст. 6 Європейської конвенції з прав людини (право на справедливий суд). "Стаття 6 знаходиться в скарзі. За статтею 6 ми не отримували поки що запитань Європейського суду з прав людини", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування