У Табачника вже зраділи анонсованій Росією допомозі з мовою

Понеділок, 27 серпня 2012, 22:31

Заступник міністра освіти і науки Борис Жебровський заявляє, що Міносвіти України всіляко вітає активну участь Росії в реалізації положень мовного закону.

Про це він заявив виступаючи в приміщенні представництва Росспівробітництва в Україні перед вчителями і директорами українських шкіл, передає УНІАН.

"Зараз можу сказати, що поки Міносвіти не має жодного офіційного документа, який би говорив про те, що хочуть відкрити школи з такою-то мовою, або ухвалене якесь рішення обласною, районною чи міською радою. Всі чудово розуміють, що за три дні такі питання вирішити дуже складно", - сказав заступник міністра.

Жебровський заявив, що всі школи в Україні - українські, є тільки різні мови навчання. За його словами, державна мова в Україні одна - українська, все інше плюс до неї.

"Якщо якась країна, якийсь уряд, якесь міністерство зацікавлене, щоб мова його країни у нас на території розвивалася, воно, відповідно, і робитиме, і ми не те щоб не перешкоджатимемо, ми всіляко вітатимемо", - заявив він.

"І в даному відношенні наші російські колеги показують приклад не просто розмов, а приклад дуже конкретний: ось семінар, ось книги, ось якісь методичні матеріали. Як можна проти цього виступати? Якщо завтра будь-яка інша країна захоче допомагати дітям вивчати мову - ми "за", - додав заступник міністра.

Як відомо, посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов заявив, що Росія готова допомогти українським освітнім установам для максимального використання потенціалу закону "Про засади державної мовної політики".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування