Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банк Авакова ліквідовують. Виданню влаштували обшук

Вівторок, 28 серпня 2012, 14:28

До редакції інтернет-видання та газети "Главное" прийшли з обшуком.

Про це йдеться в повідомлення на сайті видання.

Редакція розміщена в одному приміщенні з компанією "Інвестор" та банком "Базис", що перебувають у власності колишнього губернатора Харківської області Арсена Авакова, проти якого порушено кримінальну справу та який зараз перебуває в Італії.

За словами журналістів, які в той момент перебували в редакції, ніяких документів їм не показували, змусили відійти від комп'ютерів, погрожували, що, якщо журналісти відключать комп'ютер, то його конфіскують. Після цього наказали негайно вийти на вулицю

"Таким чином, якийсь час сайт не оновлюватиметься. Приносимо вибачення за тимчасові незручності", - зазначає редакція.

Редакція підкреслює, що, згідно із чинним законодавством, будь-які перевірки ЗМІ на період виборчої кампанії заборонені.

Нагадаємо, це вже другий обшук у редакції "Главное" - перший пройшов 7 липня 2011 року.

В свою чергу, Аваков в своєму блозі на Українській правді зазначив, що раніше НБУ вирішив ліквідувати банк "Базис".

"Політична доцільність перемогла, НБУ програв боротьбу (якщо взагалі боровся) з політиканами від ПР", - написав він.

За його словами, що в інтерв'ю сайту Главком від 23 серпня глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звинуватив керівництво банка в тому, що воно вивело з депозитів 960 мільйонів гривень. Добкін заявив, що, ймовірно, 24 серпня буде оголошено про ліквідацію банку.

"Навіть останньому ідіоту, який хоч здалеку спостерігав за банківськими балансами зрозуміло, що в банка "Базис" ніколи не було таких об'ємів депозитів взагалі. Відповідно - або Добкін останній ідіот, або брехун і провокатор", - написав Аваков.

"
Через тиждень після виходу інтерв'ю стало відомо про порушення кримінальної справи приблизно в формулюваннях даних Добкіним. Ознайомився зі стопкою на столі (як сказано в інтерв'ю) - придумав формулу атаки опонентів - і дав команду УБЕПовцям - цим брудним шавкам режиму - ФАС!? Швидше за все, так і було", - додав він.

За словами Авакова, паралельно банк "Золоті ворота", співвласниками якого є члени сім'ї Добкіна, почав скуповувати зобов'язання банка "Базис" з дисконтом.

Банк "Базис" на початок року належав ТОВ "Інвестор-Фонд" (73,18% акцій) та ПАТ "Інвестор" (23,65%). Основним їх бенефіціаром вважається Аваков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування