Третину коштів на підручники отримала соратниця Табачника

Вівторок, 28 серпня 2012, 13:32

Третина коштів, виділених на видання підручників для першокласників, пішло в приватні руки.

Про це заявила координатор напрямку "Суспільство знань" в "Уряді змін" Лілія Гриневич, повідомляють "Комментарии".

"Третина коштів, які були витрачені на підручники для перших класів, потрапили в приватне видавництво" Освіта ": 11 з 63 найменувань підручників для першокласників надрукувало це видавництво. А в грошах це виглядає так: 21 з 64 млн. грн. отримала саме ця кампанія. Державне ж однойменне видавництво "Освіта", яке завжди займалося друком підручників, отримало, по суті, крихти ", - пояснила Гриневич.

Разом з тим експерти звертають увагу на складність і низька якість підручників для першокласників з педагогічної точки зору.

Раніше в Міносвіти і науки повідомляли, що вартість друку підручників для учнів перших класів загальноосвітніх навчальних закладів склала близько 63 млн. гривень.

Разом з тим в МОН наголосили, що середня ціна підручника для шкіл з українською мовою навчання є рекордно низькою - 12,8 грн. Тираж підручників для першого класу склав 4,345 млн. екземплярів для шкіл з українською мовою навчання та шкіл, де навчання ведеться мовами національних меншин.

Як повідомляє Освітній портал, видавничий дім "Освіта" очолює Тамара Ткаченко. До весни 2011 року вона була генеральним директором Державного спеціалізованого видавництва "Освіта". Воно перебуває у відомстві Міносвіти і щороку друкує для мільйонів школярів підручники.

Вона відома за провал друку посібників у 2010-му. Тоді МОН мало випустити нові книги для 10-класників. Пройшло вже більше року, 10-класники вже перейшли у 11-й, але деяких підручників не завезли досі.

Тоді Тамара Ткаченко заступилася за міністра освіти Дмитра Табачника, на якого журналісти звісили відповідальність за зрив друку, і заявила – у її видавництва просто закінчився папір.

З посади вона пішла навесні 2011-го. Якраз на місце директора ТОВ видавничий дім "Освіта".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News