В РПЦ не соромляться дорогих подарунків, бо це вияв любові

Вівторок, 28 серпня 2012, 13:38

Священикам Російської православної церкви не слід соромитися та приховувати дорогі подарунки від прихожан.

Про це заявив глава синодального відділу із взаємин церкви і суспільства Московського патріархату протоієрей Всеволод Чаплін, повідомляє Інтерфакс.

"Якщо хтось прикрашає храми, це прояв любові до храмів. Якщо хтось дарує патріарху облачення, ікону, машину, годинник - це прояв любові до патріарха, яке цілком природне. Чому раптом нас стали наполегливо переконувати, що ми повинні цього соромитися і рвати на собі з цього приводу волосся? ", - сказав він.

Чаплін зазначив, що сам носить швейцарський годинник, який отримав в подарунок.

На його думку, громадськість, яка критикує церкву за подарунки, намагається "дресирувати її, змусити мовчати і не виходити на суспільну майданчик".

"Так дресирують років двадцять католицьку церкву, особливо в Західній Європі та Сполучених Штатах. Як тільки католицька церква починає говорити про неприпустимість аборту, аморальності сучасного глобального економічного укладу, відразу починаються кампанії по розвалу єпархії, або відторгнення від католицької церкви, і зараз багато католицьких єпископів починають поступатися цій кампанії", - сказав протоієрей.

Раніше неодноразово з'являлася інформація про предмети розкоші священнослужителів православної церкви московського патріархату, зокрема дорогий годинник патріарха московського та всієї Русі Кирила.

Коштовними телефонами та машинами відзначився також намісник Києво-Печерської Лаври (УПЦ МП) Павло.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування