Міліція каже, що сервери газети Авакова вилучати не збиралась

Середа, 29 серпня 2012, 14:48

Міліція Харкова заявляє, що не вилучала сервер з матеріалами видання "Главное", однак готова дозволити доступ до комп’ютерів, якщо буде підтверджено їхня приналежність виданню.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління МВС України в Харківській області.

"Безпосередньо з офісу газети "Главное", який знаходиться в одному приміщенні з об’єктом кримінальної справи, жодного комп’ютеру, серверу або паперів не вилучалось", - наголосила у МВС.

Водночас в  МВС додали, що  керівництво вказаного ЗМІ звернулось з усною заявою до слідчого управління та повідомило, що в підвальному приміщенні, з якого вилучалась техніка, знаходився комп’ютер, на якому зберігались матеріали газети.

"Після надання документів, які підтверджують даний факт, редакції буде надана можливість скопіювати інформацію, необхідну для безперебійної роботи видання", - зазначили в повідомленні.

"Наголошуємо на тому, що слідчі дії, які проводяться працівниками міліції, не мають відношення до діяльності вищезазначеного засобу масової інформації", - зазначила у МВС.

Раніше центр медіа-технологій, який видає харківську газету "Главное", заявив про вилучення співробітниками міліції сервера видання 28 серпня під час обшуку.

Про це заявив координатор проектів ЦМТ Владислав Сакович, передають Українські новини.

За його словами, під час обшуку співробітники міліції вилучили сервер газети, який перебував у серверній кімнаті в підвальному поверсі будинку.

"У будинку конфіскували 14 комп'ютерів, з них 2 - із серверної, і 1 з них - файловий сервер газети "Главное", - повідомив Сакович.

За його словами, на сервері зберігаються підготовлені журналістами матеріали.

"Фактично зараз випуск зірвано", - зазначив Сакович.

За його словами, співробітники ЦМТ домовилися зі слідчим, що вони приїдуть у міліцію вранці у середу, і зможуть або забрати сервер назад, або якщо слідство не вважатиме це можливим, переписати необхідну інформацію з жорсткого диска сервера.

Як повідомлялося, співробітники міліції 28 серпня провели обшук у будинку на вулиці Сумській, 88 у Харкові, у якому перебувають офіс банку "Базис", компанії "Інвестор" та інтернет-огляду "Главное".

У свою чергу, екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков повідомив, що НБУ прийняло рішення про ліквідацію банку "Базис", а щодо керівництва банку порушено кримінальну справу.

"Главное", "Базис" та "Інвестор" належать Авакову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування