Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти: Суди з Тимошенко тільки підігрівають інтерес Заходу до неї

Середа, 29 серпня 2012, 15:02

Cудові процеси щодо екс-прем’єра Юлії Тимошенко надалі будуть предметом критики світової спільноти.

Таку думку висловили українські експерти в середу в Києві.

Зокрема, засновник компанії R&B Group, соціолог Євген Копатько, який також співпрацює з Партією регіонів, вважає, що рішення Вищого спецсуду по касації Тимошенко не наблизило владу до вирішення проблеми.

Експерт гадає, що вона шукатиме способи впливати на міжнародну спільноту, передає Інтерфакс-Україна.

"Тобто, це буде ще не раз предметом обговорення, предметом критики, предметом з'ясування позицій щодо того, як вирішити це питання", - резюмував Копатько, відповідаючи на питання, як рішення по касації Тимошенко позначиться на міжнародному іміджі України.

На думку директора Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайла Погребинського, який також співпрацював з адміністрацією екс-президента Леоніда Кучми, українська судова система у випадку з "газовою справою" Тимошенко сама загнала себе в глухий кут.

"Я припускаю, що сама ця судова система завела себе в глухий кут, з якого вже не знає, як вийти.. Якщо це рішення (Європейського суду з прав людини) буде таке, яке ми змушені будемо прийняти до виконання, то це буде якийсь вихід, зокрема і для нашої судової системи ", - сказав він.

У свою чергу, близький до "Батьківщини" директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран в коментарі Тиждень.ua зазначив, що судова тяганина навколо Тимошенко не має того ефекту, якого очікували її ініціатори.

"Іронія в тому, що ці всі події навколо Тимошенко не збили її рейтинг, а погіршили ситуацію для Януковича", - зазначив Таран.

"Я підрахував, що в неї було по 4,5 зустрічі на місяць. Питання просте: а скільки в Януковича було на місяць міжнародних зустрічей?. В Лондон він так і не поїхав. Єдина серйозна міжнародна зустріч – з Путіним, на якій в тому числі, я переконаний, обговорювалося питання Тимошенко", - сказав він.

На його думку, що політичний інтерес до фігури Тимошенко не зникне.

Як відомо, 29 серпня Вищий спецсуд залишив у силі вирок Тимошенко у "газовій справі", яким вона засуджена до 7 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування