Лутковська подбає, щоб символіки "Регіонів" на адмінбудівлях не було

Середа, 29 серпня 2012, 17:30

Омбудсмен Валерія Лутковська відвідала Одеську область з перевіркою повідомлень про розміщення партійних прапорів на держустановах.

Про це вона сказала прес-конференції в Одесі, повідомляє її прес-служба.

Лутковська провела зустріч з головою Одеської облдержадміністрації Едуардом Матвійчуком, під час якої висловила свою занепокоєність фактами розміщення партійних прапорів на адмінбудівлях, про які повідомляють громадські активісти альянсу "Майдан".

За її словами, губернатор запевнив, що станом на 28 серпня на жодній державній установі партійних прапорів немає. Він повідомив, що провів нараду з головами райдержадміністрацій, присвячену організації виборчого процесу, де наголосив на неприпустимості розміщення будь-якої партійної символіки на будівлях державних установ.

Лутковська наголосила, що спільний з громадськими організаціями моніторинг дотримання виборчих прав громадян під час проведення виборчих кампаній є одним із пріоритетів її діяльності.

Відтак, у зв’язку з початком виборчої кампанії вона призначила спецпредставника з питань дотримання виборчих прав громадян та створила громадський комітет з питань захисту активного виборчого права громадян.

"Створення громадського комітету є втіленням рекомендацій, наданих у звіті міжнародної організації "Freedom House"… Зокрема, в частині створення особливої робочої групи оперативного реагування, яка отримуватиме і матиме повноваження розглядати скарги, пов’язані з виборами, у ході підготовки до голосування", – підкреслила Лутковська.

До складу громадського комітету увійшли представники неурядових організацій, які вже здійснюють моніторинг виборів, зокрема представники руху "Чесно", альянсу "Майдан", Інституту медіаправа та інші.

Як відомо, раніше над Крижанівською сільрадою в Одеській області депутати вивісили прапор Партії регіонів, а у приміщенні знаходилася агітаційна продукція партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування