Вищий адмінсуд пояснив, що Сацюка в бюлетені не буде

Четвер, 30 серпня 2012, 12:06

Вищий адміністративний суд України заявляє, що після його рішення реєстрація Володимира Сацюка кандидатом у депутати остаточно скасована.

Про це йдеться в заяві прес-служби Вищого адміністративного суду у відповідь на коментарі про можливість появи прізвища Сацюка в виборчому бюлетені попри рішення суду.

"Рішенням Вищого адміністративного суду України у справі про скасування реєстрації кандидата на виборах народних депутатів Сацюка від 24 серпня 2012 року було підтверджено правильність скасування судом першої інстанції постанови ЦВК про реєстрацію Сацюка кандидатом у народні депутати", - заявляє суд.

Відповідно до частини 3 статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України судові рішення Вищого адміністративного суду України набирають законної сили з моменту проголошення і не підлягають оскарженню.

Крім цього, рішення ВАСУ не потребує додаткових рішень ЦВК, адже прямо скасовує її постанову.

Відповідно до частини 1 статті 177 КАСУ, суд, установивши порушення законодавства про вибори, сам визначає спосіб захисту порушених прав та інтересів, а також порядок усунення наслідків цих порушень відповідно до закону або приймає інше передбачене законом рішення, нагадує прес-служба.

Відповідно до статті 124 Конституції судові рішення є обов’язковими до виконання на всій території України.

За статтею 255 КАСУ постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, і підлягає виконанню на всій території України.

Відповідно до статті 382 Кримінального кодексу України, за невиконання рішення суду може загрожувати кримінальна відповідальність, нагадує ВАСУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування