"Свобода" вписала себе в підручник з історії і вимагає на нього 70 тисяч

Четвер, 30 серпня 2012, 14:06

Депутати Львівської міськради вимагають виділення коштів на друк підручника з історії України для 10-11 класів, в якому згадується ВО "Свобода".

Депутати відмовилися слухати звіт мера Львова Андрія Садового про роботу виконавчих органів міськради, бо вони, на їхню думку, блокують виділення необхідної суми, заявив депутат від "Свободи" Юрій Михальчишин, повідомляє Zaxid.net.

Сигнальний примірник вже випущено, але на друк підручника необхідно 70 тисяч гривень, без цього, за словами депутата, школи не можуть закупити ці посібники.

Поки це питання не буде вирішено депутати не слухатимуть звіту мера.

Садовий, натомість, оголосив перерву для вивчення цього питання, після якої повідомив, що необхідну суму на видання посібника виділено.

Заступник мера з гуманітарних питань Василь Косів розповів, що сигнальний примірник посібника він отримав для ознайомлення лише минулого тижня. З його слів, низку зауважень до посібника висловили освітяни, а також наразі він ще не пройшов апробацію методичного центру.

Зокрема, пояснив Косів, є зауваження щодо висвітлення теми Голодомору, де дуже детально описані теми людожерства.

"Також не дуже адекватно подається тема про закон щодо засад мовної політики", - сказав Косів. Він пояснив, що, зокрема, там йдеться про голодування низки депутатів у Києві та акції на підтримку мови, організовані ВО "Свобода".

 

"Спроба запровадити другу державну мову викликала різкий спротив патріотичних сил. У Києві почалося голодування кількох народних депутатів Верховної ради України. Спроби міліції розігнати голодуючих завершились невдачею, оскільки на захист людей виступили члени Всеукраїнського об’єднання "Свобода", – зацитував Косів текст з посібника.

В Києві підтримувати мову їхали представники різних політичних сил, наголосив заступник мера.

Такі слова викликали обурення секретаря ради, "свободівця" Василя Павлюка, який назвав слова Косіва брехнею.

Михальчишин водночас наголосив, що приховувати правду від школярів не потрібно, в тому числі жорстокі факти про голод: "В десятому класі вже і вагітніють, і заміж виходять", - обурився він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування