Активіста за "мову" закрили на 2 місяці за побиття

Четвер, 30 серпня 2012, 14:43

Громадянина Віталія Грузінова, який підозрюється в побитті міліціонера під час акції протесту проти ухвалення "мовного" закону в Маріїнському парку в Києві.

Про це повідомив глава громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко, передають "Українські новини".

Голосіївський райсуд Києва взяв його під варту на 2 місяці до 28 жовтня на засіданні в четвер за поданням слідчого, в якому вказувалося на те, що якщо Грузінов буде залишатися на волі, він може ухилятися від слідства і перешкоджати встановленню істини у справі.

За словами Мельниченка, Грузінову інкримінують злочин, передбачений ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За версією слідства, чоловік наніс тілесні ушкодження двом військовослужбовцям внутрішніх військ.

Як відомо, Грузінов був затриманий міліцією в залі Шевченківського райсуду Києва 27 серпня, під час розгляду кримінальної справи про пошкодження плитки на Майдані Незалежності в Києві учасниками акції протесту проти прийняття нового Податкового кодексу в кінці 2010 року.

Грузинів проходить по цій справі в статусі підсудного.

Прокуратура Києва 5 липня порушила 4 кримінальні справи за фактом опору співробітникам міліції учасниками протесту біля "Українського дому" 4 липня у Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування