Луценко поселять зі "спеціально підібраними ув'язненими"

Четвер, 30 серпня 2012, 18:02

Екс-міністра Юрія Луценка етапують до Менської виправної колонії №91 Чернігівської області для відбування покарання найближчим часом.

Про повідомив у четвер помічник глави Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Луценко через кілька днів буде етапований в Менському колонію... Очікується, що це відбудеться в кінці цього тижня або на початку наступного", - сказав він.

Чиновник також розповів, в яких умовах буде міститися екс-глава МВС в колонії.

За його даними, Луценко перебуватиме у блочному приміщенні з 3-4 іншими спеціально підібраними ув'язненими.

"Луценко буде утримуватися в блочному приміщенні, де передбачена спальна кімната, кімната для відпочинку, кухня, майстерня для роботи, душова. У майстерні в разі потреби можна займатися різного роду роботою, наприклад, металообробкою, деревообробкою та ін..", - відзначає Андрушко.

Він також підкреслив, що умови у Менській колонії відповідають всім необхідним нормам і стандартам: "кімнати просторі, є телевізор, холодильник, пральна машина і плитка, є також двір для прогулянок".

Менська виправна колонія №91 знаходиться в смт Макошине Чернігівської області. У колонії утримуються колишні співробітники правоохоронних органів: МВС, СБУ, митниці, судді.

Раніше прес-служба пенітенціарної служби повідомила, що в Менської колонії готують місце для Луценка.

17 серпня Печерський райсуд Києва визнав Луценка винним в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів відносно водія колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденко та засудив до 2 років обмеження волі.

Крім того, 27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва визнав Луценка винним в скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Екс-міністра затримали 26 грудня 2010 року, з тих пір він перебуває в Київському СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування