Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учаснику мовного протесту "світить" 5 років за два синці

П'ятниця, 31 серпня 2012, 11:41

Заарештований у справі про заподіяння тілесних ушкоджень міліціонерам під час мітингів проти мовного закону Віталій Грузінов може тримати до 5 років ув’язнення.

Про це сказав глава громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко, якого цитує "Тиждень.ua".

Він нагадав, що Грузінову інкримінують злочин, передбачений ст. 345 КК (погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу).

За словами Мельниченка, арештовуючи Грузінова за поданням правоохоронців, суд не взяв до уваги те, що Грузінов регулярно з’являвся в суд у іншій справі - про пошкодження тротуарної плитки під час "податкового майдану" 2010 року.

"Крім того, Грузінов виховує неповнолітню дитину, що цього року іде в перший клас", - додав Мельниченко.

У постанові про притягнення Грузінова як обвинуваченого сказано, що під час мітингу протесту проти мовного закону, він завдав легких тілесних ушкоджень солдатам міліції Королю та Вощевському.

 

"Реалізуючи злочинний умисел, направлений на нанесення працівникам правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків, Грузінов В. М… підійшов позаду Короля В. І. та охопив обома своїми руками захисний шолом останнього щоб зняти його", - сказано в постанові.

"Зірвавши шолом, котрий був прищебнутий під підборіддям міліціонера, Грузінов "спричинив Королю легкі тілесні ушкодження у вигляді синця на правій передньо-боковій поверхні шиї у верхній третині подовженої форми синьо-фіолетового кольору, розміром 1,1 Х 0,4 см", - сказано у висновку.

 

"За хвилину Грузінов також зірвав шолом бійця Вощевського, після чого вдарив міліціонера цим шоломом у праве плече, від чого на останньому утворився синець "подовженої форми синьо-фіолетового кольору розміром 2,8 Х 0,7 см", - йдеться у постанові.

Водночас, за даними видання, кілька років тому громадянин Грузінов уже притягався до кримінальної відповідальності, й отримав вирок у вигляді 4 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: