Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценка намагаються принизити колонією - адвокат

П'ятниця, 31 серпня 2012, 12:06

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка етапували до Менської колонії, щоб ще більше принизити і морально натиснути на нього.

Про це розповів захисник Луценка у суді Олексій Баганець, якого цитує Gazeta.ua.

Як відомо, у п’ятницю зранку Луценка вивезли з київського СІЗО у напрямку колонії.

"Звичайно ми прогнозували, що його етапують. Якщо притримуватись чисто букви закону, то підстав не етапувати його у місця виконання покарання не було. Вони мало право етапувати", - зазначив адвокат.

"Інша справа, що який смисл його сьогодні етапувати, якщо ще буде розглядатись апеляційна скарга у суді, куди його будуть зобов'язані доставити? Щоб знову його через кілька тижнів етапувати?", - уточнив він.

Баганець вважає, що швидке переведення в колонію зроблено з метою "більше дошкулити йому, більше принизити, морально натиснути".

"Це цілком вписується у ненормальне поводження з ним, як із засудженим. Це буде використане захистом при подачі скарги у Європейський суд з прав людини щодо нелюдського поводження з ним", - розповів адвокат.

Водночас, захисник каже, що не знає, кого можуть підселити до екс-міністра у камеру. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що це будуть спеціально відібрані люди.

"Він буде відбувати покарання у установі, де відбувають покарання усі вищі представники правоохоронних органів. Там немає осіб, які були засуджені за вчинення кримінальних злочинів із числа не працівників правоохоронних органів", - зазначив Баганець.

Проте, захисник не виключає, що проти Юрія Луценка можуть бути якість провокації.

"Не дивлячись, що це колишні працівники правоохоронних органів, але там засуджені не за те, в зв'язку з чим сьогодні перебуватиме там Луценко… Уявіть, що там перебувають не тільки за одержання хабарів, а й застосування насильства і за умисні вбивства. На привеликий жаль, сьогодні суспільство криміналізоване не тільки в цілому, а в тому числі правохоронна система", - додав він.

Баганець має сумніви, що у Менській колонії є належні умови для лікування Луценка, адже раніше представники МОЗ дійшли висновку, що екс-міністр потребує лікування у спеціалізованому стаціонарі.

"Йому треба надавати медичну допомогу, що не робиться. А обстежувати по сто разів немає сенсу, бо він знає, на що він хворий. Не думаю, що в умовах колонії можуть надати допомогу, якої потребує Луценко. Його потрібно поміщати у спеціалізований гастроентерологічний стаціонар, такий був висновок і рекомендації лікарів МОЗу", - нагадав адвокат.

Як відомо, державна пенітенціарна служба показала камеру після ремонту, розраховану на кілька осіб, в якій, за їх словами, буде утримуватися Луценко. В камері є санітарний вузол з пральною машинкою та бойлером та чистеньку кухню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: