Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка обіцяє, що у Луценка з апеляцією все буде добре

П'ятниця, 31 серпня 2012, 13:35

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко може взяти участь у засіданні Апеляційного суду Києва з розгляду апеляції у формі відеоконференції.

Про це на брифінгу повідомив генпрокурор Віктор Пшонка, передають "Українські новини".

Як відомо, Луценко оскаржує вирок Печерського райсуду Києва, який засудив його до 2 років обмеження волі за службову недбалість.

"За другою справою він першою інстанцією засуджений, по апеляції буде слухання як суд вирішить і яке буде побажання самого Луценка щодо участі в апеляційному суді - або його привезуть на засідання, або він використовує відеоконференцію, що дозволено сьогоднішніми нормами кримінально-процесуального законодавства", - сказав він.

Пшонка зазначив, що на сьогоднішній день набув законної сили перший вирок Печерського райсуду Києва, яким екс-міністр був засуджений до 4 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень.

При цьому та обставина, що захист Луценка подав касаційну скаргу на цей вирок, не відміняє необхідності виконання вироку, тому Державна пенітенціарна служба етапувала екс-міністра в місце відбування покарання.

Як відомо, у п'ятницю Пенітенціарна служба етапувала Луценко з Лук'янівського слідчого ізолятора (Київ) в Менському колонію (Чернігівська область).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування